Tuesday, 26 April 2011

1st Version yg SAYA suke kumpul

Untuk entry kali nie.. 
nk cite pasal hobby yg dari zaman secondary school lg dengan minat utk simpan jam2.. xkire laa murah atau mahal.. MySpace


Tapi sygnye jam yg aku simpan selama ari nie sumenye dah d'ROSAK kn oleh yg berkenaan.. MySpace nak buat cmne redha jak laa dgn hati terbuka..
sedangkan selama nie aku siap boleh simpan jam2 tu dgn buat hiasan tuk d'letakkn kt side meja stdy aku.. walaweh.. xblh bla kn.. hehe.. MySpace


time zaman sekolah tu salu jugak laa aku dapat jam tangan yg d'hadiahkn oleh 'admire' [prasan jak ade ka admire aku nie]
aku pon konfius kt situ.. hahaha..
nk tau tak pe budak AFIQAH nie wt bile dpt jam..

1. bile dapat jam drp 'admire' nie aku akn bagi dekat kawan2 yg mana berminat..

2. bile dapat jam yg aku tak suke aku akan bagi dekat family aku MySpace

3. aku jugak pernah dapat jam jenama SWATCH org tu siap pos kt uma lagi tu.. nak buat lagu mne lagi nth men2 r jam tu pergi

4. Bile dpt jam suka nk modified jam tu nmpk jd lagi UNIQUE

5. Pernah skali tu aku dapat 2 jenis jam yg sama jenis.. sebab dulu aku suke pki jam jenis tali punya tau tapi putih jernih pny.. cantik... 2 jam nie aku dapat pada masa birthday aku dalam masa yg sama jgk.. [b'tuah kot] korang bygkan laa jam tu 1 biru+putih n merah+putih.. walaweh masyuk tu....

ok laa da nme aku pon AFIQAH mksd pn SANGAT PEMURAH so aku pemurah tang bg benda yg aku tak suke dekat kwn2 n family aku laa.. yg best bila aku dpt mnde yg aku xsuke dr org yg aku xsuke aku akn bg mnde tu kt mak.. [jht x] bukan jht b'waspada jak.. hahaha.. tak pe laa korang yg knl aku tu tau laa tahap mana sifat pemurah aku tu.. huhuhu.. poyo jak ko nie fiqa oittt.. MySpace


now da story begin cm pe jak aku nie.. hehe
Now aku nk show kt korg antara jam yg tinggal kenangan, tinggal kotak jak n tinggal segala2nya.. walawehhh.. hihi

ok nie jam yg d'import khas dr london yg dibelikan oleh mama tuk aku.. d'sebabkan aku nie peminat setia TEDDY so jam nie kt tgh die pon ade teddy..
[maaf gmbr xberapa nk clear sbb aku pakai cmeraa 2.0mp jak]



ok about this picture plak, jam nie abah aku beli khas utk aku masa aku dapat result bagus dulu n aku dapat buktikn dekat diorang jgk yg aku mampu lakukan result yg t'baek sampaikn mak ayah aku d'undang oleh pihak sekolah utk tgk penyampaian hadiah pelajar cmerlang tu MySpace.. so, dgn usaha yg gigih + teguh MySpaceaku pon dpt laa sebuah jam yg cantik yg dipilih oleh ayah t'cinta..

Tp sygg...
Jam nie hilang masa nk pergi hantar rombongan meminang utk angah aku.. mau aku tak meraung wye, klo korang nk kata kau meroyan pon blh jadi juga laa sbb aku paling syg jam nie sangat2 MySpace MySpace... nak tunjuk kt korang pon xdpt so aku capture kotak die jak laa yea... kiciwaaa kot jam nie ilang pastu yg bes aku g rumah yg dah jd kakak ipar aku skrg dgn mata m'bngkak cm mata ikan buntal.. MySpace



This watch also from london.. yang dibeli oleh mama utk budak gila jam nie. nasib bek laa xdpt jam yg sangkut kt leher cm s'bsr CD tu.. hahaah..
pape pon thnx mama belikan jam nie.. now jam nie xblh pakai dah sebab cerminnye pon pecah.. bile pecah jd laa ia perhiasan d'kotak2 tercnta.. hehe


 ok.. jam nie actually couple watch.. thnx kt person tu sbb sudi bg jam nie..
utk itu aku ingin membuat pgakuan disini jam ini telah hilang n aku tidak tahu ke mna jam ni ilang myb ade kaki kot die nie.. b'mkna jgk jam nie 1ketika dhlu.. but nowadays, for me is nothing juz part of my past time memories..


ok untukm'akhirkan entry nie aku nk ckp b'jutaan terima kasih kpd ayah aku sbb gantikn jam 'elle' yg hilang tu dgn jam yg bru yg die pilihkn jgk tuk aku iaitu jam 'Americano Polo' even jenama nie salu krog jumpa kt market2 dgn hrga yg murah tp aku dpt yg original aku xksh laa korg nk kta pe janji jam nie dr ayah aku n die bkn murah...
so, my dear u klo nk pikat ati i u kne bg jam tau.. hehe.. grau jak...



note siapplemerah: hargailah ape yg kamu miliki jangan nk demand sgt.. kang ko nyesal smpi gigit ibu jari kaki.. hehe


actually this entry bkn aku nk menunjukkn yg aku byk jam tp aku jz nk kongsi dgn kwn2 blogger aku iaitu korg yg aku nie mmg GILA JAM.. bkn tujuan utk menunjuk or swaktu dgnnye.. sekian terima kasih

5 comments:

  1. jam tangan aje...jam dinding cam ne...

    ReplyDelete
  2. byknye..cantik-cantik pulak tuh..;)
    blogwalking!;)
    singgah bace n3!

    meh singgah blog fae :

    http://fzhjmldn.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. hye man: jam tgn aje laa.. jam dindin xt'snarai jam kegemaran.. ahaks...

    misz fae; hhehe.. nie xbyk lg nie.. tp nie kre jam yg t'snarai dgn top 10 laa... yg len byk da ilang laa.. sdih skit kt situ.. hehe
    ok2 nti i fre2 i dt blog u k.. keep in touch too my blog n jn lpe jd follower yek... ariooss... :)

    ReplyDelete
  4. Nak kumpul jam tangan swatch beli murah byk koleksi terhad dan special edition

    Jom g blog ni
    http://swatchcollection.blogspot.com/

    ReplyDelete